Βρισκόμαστε στην εποχή της φωτογραφίας και πλέον όλο όλο και περισσότερο παρατηρούμε τις ατέλειες στο χαμόγελο μας. Ο αριθμός των ενήλικων ασθενών που επιζητεί βελτίωση της αισθητικής του χαμόγελου αυξάνεται. Το μεγαλύτερο ποσοστό βέβαια αποκλείει την ορθοδοντική και τους κλασσικούς ορθοδοντικούς μηχανισμούς, σιδεράκια μεταλλικά ή διάφανα, για λόγους αισθητικής. Η επιστήμη της ορθοδοντικής όμως έχει προχωρήσει τόσο που η Αόρατη Ορθοδοντική, με την εφαρμογή διάφανων ναρθήκων που δε φαίνονται καθόλου, έχει το ίδιο αποτέλεσμα με τα σιδεράκια.

Τι είναι η Αόρατη Ορθοδοντική;

Με τον όρο Αόρατη Ορθοδοντική εννοούμε την εφαρμογή διαφανών ναρθήκων. Οι νάρθηκες αυτοί είναι θερμοπλαστικοί και κατασκευάζονται εξατομικευμένα για τον κάθε ασθενή, χρησιμοποιώντας σύγχρονη τεχνολογία 3D και λογισμικό υπολογιστών. Τοποθετούνται και αφαιρούνται από τον ίδιο τον ασθενή, γεγονός που επιτρέπει τη διατήρηση άψογης στοματικής υγιεινής. Εφαρμόζονται για περίπου δέκα μέρες ο καθένας και έτσι μετακινούν προοδευτικά τα δόντια προς την επιθυμητή κατεύθυνση. Ενδείκνυνται κυρίως σε περιπτώσεις που αφορούν αισθητικά προβλήματα στα πρόσθια δόντια.

Ποια είναι η διαδικασία;

  • Στην πρώτη επίσκεψη γίνεται ενημέρωση και λήψη φωτογραφιών και αποτυπωμάτων για τα εκμαγεία μελέτης, τα οποία αποστέλλονται σε εξειδικευμένα εργαστήρια.
  • Τα μοντέλα των δοντιών σας θα ψηφιοποιηθούν και θα γίνει ψηφιακό set-up της θεραπείας σας. Σε αυτό το στάδιο μπορείτε να δείτε το προβλεπόμενο αποτέλεσμα, δηλαδή πως θα είναι το χαμόγελο σας στο τέλος της θεραπείας.
  • Στη συνέχεια φτιάχνονται οι ατομικοί νάρθηκες κατά παραγγελία

Πόσο διαρκεί η θεραπεία;

Ο χρόνος θεραπείας εξαρτάται από τη βαρύτητα του περιστατικού. Γενικά δε διαφέρει πολύ από τον αντίστοιχο χρόνο θεραπείας με κλασσικά σιδεράκια.

Σε ποιες ηλικίες συνιστάται;

Η θεραπεία αυτή μπορεί να εφαρμοστεί σε εφήβους και ενήλικες χωρίς όριο ηλικίας εφόσον μας το επιτρέπουν οι στηρικτικοί ιστοί.

 

Είναι πραγματικά Αόρατη! Οι νάρθηκες δε γίνονται εύκολα αντιληπτοί, δεν ενοχλούν στην ομιλία και δεν επηρεάζουν καθόλου την επαγγελματική και κοινωνική σας ζωή! Η απόκτηση ενός υγιούς και όμορφου χαμόγελου είναι τώρα πιο εύκολη υπόθεση.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Μετάβαση στο περιεχόμενο