Η πρώτη σας επίσκεψη στο ορθοδοντικό γραφείο μας είναι μια συναρπαστική στιγμή! Είναι μια ευκαιρία για σας να μας γνωρίσετε και για να μάθετε για τις θεραπείες και τις υπηρεσίες που προσφέρουμε. Όταν περάσετε την πόρτα, μπορεί να παρατηρήσετε ότι το γραφείο μας μοιάζει με το γραφείο του γενικού οδοντιάτρου σας. αυτό που κάνουμε εδώ, ωστόσο, είναι λίγο διαφορετικό. Θα πρέπει να προγραμματίσετε να περάσετε τουλάχιστον μισή ώρα μαζί μας την πρώτη φορά. Αυτό είναι για να εξασφαλιστεί ότι δεν θα βιαστούμε, και ότι έχετε αρκετό χρόνο για να θέσετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις μπορεί να έχετε.

Το πιο σημαντικό μέρος της δουλειάς μας είναι η διάγνωση, να αναγνωρίσουμε δηλαδή τις τυχών ανωμαλίες που υπάρχουν στη σύγκλειση των δοντιών, των γνάθων καθώς και τα αισθητικά προβλήματα, δίνοντας έμφαση στην αισθητική του χαμόγελου. Εργαλεία μας σε αυτή τη διαδικασία είναι οι φωτογραφίες ενδοστοματικές και εξωστοματικές, η λήψη αποτυπωμάτων για τη δημιουργία γύψινων εκμαγείων (ακριβή αντίγραφα του στόματος) και συνήθως ακτινογραφίες (πανοραμική και πλάγια κεφαλομετρική). Με αυτά κάνουμε την ανάλυση του κάθε ασθενούς ώστε να καταλήξουμε στην καταλληλότερη θεραπεία.

Μετά την εξέταση, μπορούμε να σας πούμε ότι τα πράγματα είναι καλά – ή, ενδεχομένως, να προτείνουμε θεραπεία. Η θεραπεία μπορεί να ξεκινήσει αμέσως ή αργότερα, ανάλογα με το στάδιο ανάπτυξης των δοντιών και των γνάθων. Πολλές φορές, θα σας συμβουλεύσουμε να επιστρέψετε για περιοδικό έλεγχο μέχρι να διαπιστώσετε ότι είναι η καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσετε. Τώρα που έχουμε ένα σχέδιο θεραπείας μπορούμε να σας εξηγήσουμε λεπτομερώς όλα τα βήματα καθώς και να λύσουμε ότι απορίες μπορεί να έχετε όπως:

 • Μπορεί η ορθοδοντική θεραπεία να με ωφελήσει (εμένα ή το παιδί μου);
 • Ποιά είναι τα στάδια της θεραπείας;
 • Πρέπει να ξεκινήσω θεραπεία άμεσα ή να περιμένω;
 • θα χρειαστούν εξαγωγές δοντιών;
 • Πόσο θα διαρκέσει η θεραπεία;
 • Φεύγοντας από το ιατρείο μας, πιστεύουμε ότι θα έχετε καλύτερη κατανόηση για το πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε να έχετε το καλύτερο δυνατό χαμόγελο!

 

1 Σχόλιο

 • Εμμανουήλ
  Posted 1 January 2022 at 10:54 0Likes

  Το πρώτο ραντεβού στο χώρο σας για διαγνωστικό έλεγχο είναι επί πληρωμή ή δωρεάν;;
  Σας ευχαριστώ πολύ και Καλή Χρονιά να έχετε!

Αφήστε ένα σχόλιο

Μετάβαση στο περιεχόμενο