1)Βουρτσίστε τα δόντια σας σωστά.Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να κρατήσετε τα δόντια σας υγιή είναι να τα βουρτσίζετε δύο με τρεις φορές την ημέρα, χρησιμοποιώντας την κατάλληλη τεχνική. Πολλοί άνθρωποι υπολείπονται σε αυτόν τον τομέα, οπότε βεβαιωθείτε ότι καταλαβαίνετε ακριβώς πώς θα πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας.

2)Αγοράστε τη σωστή οδοντόβουρτσα. Οι μαλακές οδοντόβουρτσες είναι οι καλύτερες για τους περισσότερους ανθρώπους. Τα ούλα σας δεν πρέπει να πονάνε όταν βουρτσίζετε. Μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα μπορεί να σας διευκολύνει να βουρτσίζετε σωστά, αλλά μπορείτε να επιτύχετε τα ίδια αποτελέσματα εάν δεσμευθείτε να χρησιμοποιήσετε τη χειροκίνητη βούρτσα με τον σωστό τρόπο.
Μην ξεχάσετε να αντικαταστήσετε την χειροκίνητη οδοντόβουρτσα ή την ηλεκτρική κεφαλή οδοντόβουρτσας κάθε τρεις έως τέσσερις μήνες.

3)Αγοράστε τη σωστή οδοντόκρεμα. Οι οδοντόκρεμες με φθόριο είναι οι καλύτερες. Η οδοντόκρεμες για λεύκανση μπορούν να βλάψουν το σμάλτο και τη δομή των δοντιών σας. Εάν χρησιμοποιείτε αυτά τα προϊόντα, είναι καλή ιδέα να τα χρησιμοποιήσετε μόνο για σύντομα χρονικά διαστήματα.

4)Χρησιμοποιήστε νήμα κάθε μέρα. Είναι καλύτερο να κάνετε νήμα το βράδυ για να αφαιρέσετε όλα τα σωματίδια τροφίμων που συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όπως και με το βούρτσισμα, υπάρχει μια σωστή τεχνική.

5)Αποφεύγετε τρόφιμα και ποτά που είναι βλαβερά. Πολλά κοινά τρόφιμα, ειδικά εκείνα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη ή οξύ, καταστρέφουν το σμάλτο στα δόντια σας. Άλλες ουσίες, όπως ο καφές, το τσάι και το κόκκινο κρασί, μπορούν να λεκιάσουν τα δόντια σας. Αποφύγετε αυτές τις ουσίες, αν είναι δυνατόν, και εξετάστε το ενδεχόμενο να ξεπλύνετε το στόμα σας με νερό αμέσως αφού τα απολαύσετε.

6)Να πηγαίνετε συχνά στον οδοντίατρο σας. Οι περισσότεροι οδοντίατροι συνιστούν εξετάσεις κάθε έξι μήνες, αλλά αυτό διαφέρει στον καθένα. Συμβουλευτείτε το γενικό σας οδοντίατρο!

7)Βελτιώστε το χαμόγελο σας. Διορθώστε αισθητικές ατέλειες όπως στραβά η’ δυσχρωματικά δόντια με ορθοδοντική ή-και προσθετική αποκατάσταση και λεύκανση.

Αφήστε ένα σχόλιο

Μετάβαση στο περιεχόμενο